[Company Logo Image]

Home FAQ Support Site-Map

Form3.dll
Home HTML Reports CDD Form5.dll Form6.dll Engine.dll Excel.dll RosaPro.exe Form3.dll Report.dll Form4.dll Form2.dll

 

Geschiedenis van bestandsversies:

3.1.0.9 - 3.1.0.10 Het is nu mogelijk om een willekeurige weekdag te kiezen en die voor de gehele periode als weekenddag te kenmerken. Mensen die voor een HAGRO roosteren in HAP-context hebben hier niets aan omdat zij de dagen niet als weekenddag mogen kenmerken, dat doet de HAP. Mensen die voor de HAP zelf roosteren, of mensen die niets met een HAP te maken hebben zijn nu in staat om het weekend op vrijdag avond te laten beginnen (nachtdienst) en op te laten houden, zondag avond voor de aanvang van de nachtdienst.

3.1.0.7 - 3.1.0.9 De weeknummering is veranderd. Week 1 2004 begint in de week waarin 1 januari 2004 valt. Verder is de eerste dag van de week nu maandag, dit was zondag. Zondag behoort tot "weekend", weekeinde dus. Neemt u ook gelijk minimaal versie 3.0.0.11 van form5 (persoonlijke voorkeuren) mee, want hierin zijn dezelfde wijzigingen aangebracht. " ISO standard 8601:1988" zegt hier volgend over: A week begins with a Monday, and the first week of a year is the one which includes the first Thursday, or equivalently the one which includes January 4. "European Standard EN 28601" is een implementatie van bovenstaande ISO-standaard.

3.1.0.4 - 3.1.0.7 In CDD-verband worden rooster-units waarin een HAGRO niet voorkomt verborgen voor deze HAGRO. De HAGRO kan deze zichtbaar maken door in het Periode-venster op "Alle rooster-units zichtbaar" te klikken. 

3.1.0.3 - 3.1.0.4 In sommige gevallen kwam er een "Listindex out of bounds" foutmelding bij het selecteren van een gehele maand als dienstroostervrij. Dit probleem is nu opgelost.

3.1.0.2 - 3.1.0.3 Indien binnen een CDD-verband wordt geroosterd, worden nu alle roosterunits binnen het periode-venster met een druk op de knop bewaard.

3.1.0.1 - 3.1.0.2 De functionaliteit om een backup bestand te maken bij aanvang nieuwe periode is inzichtelijker gemaakt. U dient ook de laatste versie van Rosapro.exe te hebben wanneer u deze form3.dll wilt gebruiken.

3.1.0.0 - 3.1.0.1 Het was mogelijk om bij CDD actief toch bijzondere dagen naar andere rooster-units te kopiŽren. Deze actie zou de CDD data bij de clients inconsistent kunnen maken. Deze kopiŽer-actie is niet meer mogelijk. Het is nu ook mogelijk geworden om indien CDD actief staat, om zondag als aparte entiteit te configureren.

3.0.0.6 - 3.1.0.0 Form3.dll is uitgebreid met CDD-functionaliteit. Tevens is er een fout verwijderd betreffende de weeknummering in oktober 2001.

3.0.0.5 - 3.0.0.6 Er is een nieuwe feature bijgekomen. Sommige klanten vonden het handig om een hele maand in een maal alle dagen als weekenddag te kunnen instellen. Dit is uitgevoerd.

3.0.0.4 - 3.0.0.5 Er zijn twee zaken veranderd, er is een feature bijgekomen. De wens bestond om een hele maand in een enkele muisklik te kunnen selecteren als weekenddag (?). Deze wens was eenvoudig uit te voeren en is dus uitgevoerd. Het is handig tijdens configuratie van een bepaalde roosterconstellatie. Tevens is een zeldzaam optredende bug gerepareerd. Deze manifesteerde zich wanneer in een rooster 0 weekdagen zijn en uitsluitend feestdagen. Dit komt voor bij bepaalde nachtdiensten waarin alle weekdagen roostervrij zijn gemaakt. Door een programmeerfout kon het voorkomen dat er een negatief aantal weekdagen ontstond, waardoor het Status-venster crashte. Opnieuw bewaren van het periode-venster is een workaround voor dit probleem. Maar het is nu opgelost.

3.0.0.3 - 3.0.0.4 In sommige gevallen kreeg de begin-/einddatum, wanneer deze dag geselecteerd was als roostervrije dag niet de juiste kleur, een dergelijke dag werd aangeduid met een lichtblauwe letter op een witte achtergrond. De achtergrond had bruin moeten zijn. Het probleem is zuiver cosmetisch van aard, want alles functioneerde zoals het hoorde. In deze versie is dit probleem opgelost.

3.0.0.2 - 3.0.0.3 In 3.0.0.2 is het in bepaalde omstandigheden niet mogelijk om een weekdag als weekenddag aan te kiezen, terwijl dit logisch gezien, qua weekendinstelling wel mogelijk zou moeten zijn. Dit is dus nu gerepareerd.

3.0.0.1 - 3.0.0.2 In 3.0.0.1 is het aankiezen van weekend instellingen niet helemaal monkey-proof. Hierdoor is het mogelijk tegenstrijdige keuzes te maken. Een tweede issue in 3.0.0.1 is dat wanneer een nieuwe periode begonnen wordt en een persoon is niet de betreffende unit actief, en de unit is niet de eerste, deze persoon een negatief aantal dagen krijgt toegekend als dagen dat het geleden is dat hij/zij in de vorige periode dienst had gedaan. Tijdens het berekenen kan dit tot fouten leiden in andere rooster-units waar deze persoon wel actief is. Beide zaken zijn in deze versie opgelost.


Home ] Omhoog ] FAQ ] Support ] Site-Map ]

Stuur bericht aan info@rosa.nl  (+31 (0)35 6930264) indien u vragen heeft over deze website.
Laatst gewijzigd: oktober 23, 2003