[Company Logo Image]

Home FAQ Support Site-Map

Pers. voork.
Home DEMO Algemeen Periode Alg.Voorw. Status Berekening Pers. voork. Rapport

 

Bij het toekennen van een voorkeursdag aan iemand komt de foutmelding dat deze dag reeds is toegekend aan een ander, nu blijkt dat deze ander in deze rooster-unit niet actief is. Is hier sprake van een bug?

Het betreft geen bug, maar een onduidelijke foutmelding die in sommige gevallen tot verwarring kan leiden. Daarom is dit op 10/sept/2000 gerepareerd zonder er een versie-nummer aan toe te kennen.

Wat is namelijk het geval. Stel, er is een persoon 'p' "actief" binnen een bepaald rooster, en deze persoon heeft op datum 'x' een voorkeursdag. Nu wordt deze persoon 'p' op "niet actief" gezet, en men wil dag 'x' aan persoon 'q' toe kennen. Er komt een foutmelding dat persoon 'p' deze dag als voorkeursdag heeft opgegeven. Dit lijkt onlogisch, maar de andere twee oplossingen om dit conflict op te lossen zijn ook bezwaarlijk. De andere oplossingen zouden kunnen zijn: Negeer de voorkeursdag van persoon 'p' wanneer 'p' "niet actief" is. Dit heeft als nadeel dat er een probleem ontstaat wanneer 'p' toch weer op "actief" wordt gezet. De voorkeursdiensten van  'p' impliciet verwijderen wanneer 'p' "niet actief" staat en wanneer deze dagen door anderen worden aangevraagd, kan de gegevens opslag en presentatie onbetrouwbaar maken in die zin, dat er gegevens worden gewijzigd zonder dat de gebruiker er zich bewust van is.

Dus, de oplossing bestaat uit een verbeterde foutmelding die de situatie uitlegt, zodat de gebruiker zelf de gegevens moet wijzigen, zodat dit conflict wordt opgelost.

top  


Home ] Omhoog ] Support ] Site-Map ]

Stuur bericht aan info@rosa.nl  (+31 (0)35 6930264) indien u vragen heeft over deze website.
Laatst gewijzigd: oktober 02, 2001